Китайските власти обявиха днес, че отново са открити следи от коронавируса

...
Китайските власти обявиха днес, че отново са открити следи от коронавируса
Коментари Харесай

К-19 по света: Вирусът се върна в Китай

Китайските управляващи оповестиха през днешния ден, че отново са открити следи от ковид а SARS-CoV-2 в опаковките на вносни замразени артикули, в тази ситуация свинско месо от Франция, оповестява локалният вестник The Paper.

Случайната инспекция на опаковката на пратка свинско месо от Франция, съхранявана в югоизточния град Ксиамен, се оказа позитивна след тестване на нуклеинова киселина.

Здравните управляващи показаха, че пратката от общо 25 тона е влезнала в страната през шанхайското пристанище Янгшан и че месото към момента не е достигнало пазара. Властите незабавно запечатали и дезинфекцирали мястото за предпазване на пратката.

През последните седмици азиатската страна откри следи от ковид в няколко колета от чужбина на замразени - измежду тях от бразилско месо и еквадорски скариди, което накара Пекин да затегне наредбите за импорт на замразени артикули и техния надзор.

За да бъдат сведени до най-малко рисковете, от този понеделник в град Шанхай оповестиха, че ще бъде наложително да се подлагат на разбор и стерилизация всички импортирани замразени артикули.

Само през ноември замразените колета на индийска и индонезийска риба, бразилско месо и други артикули от Германия , Русия и Холандия са дали позитивен резултат за ковид при инспекции, осъществени от Китай.

Според Националната здравна комисия понастоящем континентален Китай има 374 дейни инфекции (от които 4 са сериозни) и 548 асимптоматични случая под наблюдаване.

Рекордно висок брой на новозаразени с ковид регистрира съветският център за битка с ковид а – 22 788 души за последното денонощие. Починали са 303 души. Най-много инфектирани са регистрирани в Москва – 6360 души, плюс още 810 в Московска област.

Общият брой на инфектираните в Русия доближи 1 948 603 пациенти, смъртните случаи от началото на пандемията са 33 489.

Излекуваните от инфекцията са над 1,4 милиона, от тях 13 864 души през последното денонощие.

Шефът на здравното министерство на Руската федерация Михаил Мурашко разгласи, че в страната са открити 263 000 кревати за пациенти с ковид , приблизително сега са заети 84% от тях, заяви ТАСС.

В някои райони заетостта доближава 90%.

Германският канцлер Ангела Меркел ще упорства за по-строги ограничения, в това число носене на маски във всички учебни заведения и за всички възпитаници, по-малки размери на класовете и фрапантни ограничавания на контактите за понижаване на ковид ните инфекции в Германия , предава AFP

Извън работата или учебното заведение контактът сред хората също би трябвало да бъде " стеснен до такива от друго несъмнено домакинство ", съгласно предлагането на канцеларията на Меркел и което ще бъде предоставено на районните водачи на 16-те немски провинции по-късно в понеделник.

Най-голямата стопанска система в Европа стартира нов кръг ограничавания през ноември, затваряйки заведения за хранене, културни обекти и развлекателни заведения, с цел да ограничи предаването на Covid-19.

Но до момента в който новите случаи доближават плато, дневните числа към момента са прекомерно високи, с цел да могат здравните чиновници да дефинират веригата на заразяване и по този метод да пресечен предаването.

Стотици центрове за имунизация ще бъдат основани в Германия , с цел да ползват новата ваксина против ковид , гласи известие в медиите. Разпределението на милиони дози евентуално ще съставлява голямо предизвикателство.

Германските провинции възнамеряват да основат стотици центрове за имунизация в цялата страна, започвайки през декември, написа вестник „ Велт ам зонтаг “. Според него здравните министри на 16-те федерални провинции са изготвили проекти за основаване на един до два центъра на административна област - общо стотици центрове, както и наемане на мобилни екипи за имунизация.

Твърди се, че столицата Берлин възнамерява да сътвори шест такива центъра, споделя вестникт.

Обсъжда дали огромните изложбени зали, множеството от които са отвън приложимост по предназначението си от началото на пандемията, да станат евентуални пространства за настаняване на някои центрове.

Германските здравни управляващи се надяват на бързо въвеждане на програмата за всеобща имунизация след последните позитивни резултати от тестванията на имунизацията на BioNTech, които демонстрираха 90% успеваемост.

Европейски Съюз към този момент е подписал договорка с BioNTech и Pfizer за обезпечаване на 300 милиона дози, които немските чиновници възнамеряват да стартират да се употребяват през първите три месеца на 2021 година.

Към държавното управление обаче се насочат въпроси, доколкото няма проект по какъв начин да се оправи със комплицираната задача за превозване на дозите ваксини.

Волфганг Албек, началник на фармацевтичната логистична компания Trans-o-flex, съобщи пред „ Велт ам зонтаг “: " Изискванията към логистичните експерти са изцяло подценени. "

Албек упрекна немския министър на опазването на здравето Йенс Шпан, че се е отклонил от въпроса, като сподели: " Имам усещането, че министърът желае да няма нищо общо с значимата тематика за логистиката на имунизациите. "

Ваксината, създадена от немската компания BioNTech благодарение на американската фармацевтична компания Pfizer, съставлява изключително предизвикателство пред логистичните вериги, защото би трябвало да се съхранява при температура от минус 70 градуса по Целзий.

Водещи вирусолози предизвестиха за значимостта на положителното обмисляне на програмата за имунизация, като обявиха, че имунизацията на цялото немско население може да се проточи до 2022 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР